WeTek Community Forum

Cudne stvari 5.0.8. i 6.0.

denisoftdenisoft Posts: 122WeTek Community Member
Koristim OE 5.0.8. u kombinaciji internim DVB-S2 tuner i USB DVB-T (RTL2832U) tuner i sve je bilo OK dok nisam na drugu mSD karticu probao beta verziju OE 6.0. Nakon malo igranja sa OE 6.0. vratio sam mSD sa 5.0.8. i poceli su problemi (koje sam imao i na 6.0.), pa neznam kako su te dvije kartice povezane kod gasenja/zamjene kartice, jer je problem postao isti: kod paljenja box-a OE se uredno digne, ucitaju se kanali i EPG na Tvheadend-u i kad kliknem bilo koju tipku na daljinskom pojavi se poruka (mislim da je ''Receiving'' kao da pokrece neki tv kanal) i ubrzo zatim poruka da prestaje radit Tvheadend i box se ugasi. Zatim paljenje nece preko daljinskog, nego samo preko tipke box-a. Da li su te kartice povezane preko kakve zaostale informacije u RAM-u boxa ili je problem vezan za automatsku nadogradnju samog OE, mi je nepoznanica, pa eto dajem informaciju. Kad stignem, formatirat cu jednu mSD i krenut cistu instalaciju. Android je zadnji koji je isao nadogradnjom preko LAN-a. U glavnom, nekad se upali bez problema, a nekad su potrebna 2-3 restarta da bude OK.

Comments

 • rot30rot30 Posts: 850WeTek Community Member
  OpenELEC 5.95.1 je Beta verzija i prema tome nije stabilna i nema primjenjene najnovije zakrpe.

  Je li se ovaj problem sa paljenjem WeTek Play-a samo preko dugmeta na samom uredaju dogada i kada je zadnji operativni sistem, koji je bio koristen prije paljenja, WeTek OS?
  Posto je RAM volatilna memorija, gubi sav sadrzaj kada se prekine napajanje, jeste li pokusali da prekinete napajanja WeTek Play-a na 1 minutu i da vidite je li se problem ponovo javlja?
  Je li se OpenELEC ili WeTek OS ne mogu upaliti ni nakon 2-3 restarta?
 • denisoftdenisoft Posts: 122WeTek Community Member
  Ovako, probao sam 5.95.1 i odustao sam za sada, jer nemam vremena za experimente, ostavljam to za kisne dane :) Od kako sam vratio (ima vec nekoliko dana) 5.0.8. dogadjalo mi se prije navedeno, nije ''Receiving'' nego ''Reprodukcija'' (pisao sam po sjecanju) dakle kao da sam pokrenuo neki video ili tv kanal. Ono sto je novo kod mene, a nakon cackanja sa 5.95.1, je to da ne ide uvijek gasenje sa daljinskim, nego preko meni-a, vidim da nakon gasenja box-a nakon nekog vremena prestane svijetliti plava LED od LAN indikacije. Android, da budem iskren, nisam probao jer ga ne koristim (probat cu, sad je vikend pa ce bit vremena), a OE mi se starta svaki put sa tom izlikom da moram ponekad zbog navedenog problema palit box ponekoliko puta i onda sve radi kao da se nista nije dogodilo. I da, naravno, iskljucivao sam napajanje, a i USB DVB-T tuner.
 • denisoftdenisoft Posts: 122WeTek Community Member
  Od proslog posta OE 5.0.8. mi se nije ''zaglupio'' nijednom. Ipak, slozio sam ''od nule'' OE 5.0.8. na mSD karticu, kad ono pali/gasi sa daljinskim opet nece. Nije htjelo ni na Androidu! U glavnom, cackao sam i na kraju jos probao i druge baterije na daljinskom (koji radi kako treba, ali eto...) i iznenadio se:

  - kada su baterije malo praznije, Wetek odbija suradnju sa svojim daljinskim kada je tipkica Power u pitanju.

  Citao sam negdje da ljudi imaju problema sa pali/gasi, ali ne sjecam se da je netko pominjao promjenu baterija, pa eto info!
 • rot30rot30 Posts: 850WeTek Community Member
  Je li nakon novog OpenELEC-a na mSD-u nece ni da RCU upali WeTek Play sa IR signalom ni na WeTek OS-u, ni na OpenELEC-u?
  Ako imate mobitel sa kamerom pri ruci, mozete li provjeriti radi li IR LED dioda na RCU tako sto okrenete RCU prema kameri mobitela dok gledate preview na ekranu mobitela i pritisnete "Power" dugme na RCU? Trebali biste vidjeti bijelu/ljubicastu svjetlost kako se emituje iz diode.
  Ovaj test nece biti koristan ako kamera mobitela ima IR filter.
 • denisoftdenisoft Posts: 122WeTek Community Member
  Lol, napisao sam da su nove baterije rijesile problem! Na daljinskom blinka zeleno/crveno LEDica i kod ''praznije'' baterije, ali ne pali/gasi Wetek, dok kod ''pune'' baterije ide OK uz isto blinkanje LEDice.
 • rot30rot30 Posts: 850WeTek Community Member
  Hvala na pojasnjenju. Drago mi je cuti da sve radi kako treba. Ovo bi moglo pomoci i drugim korisnicima koji imaju slican problem.
Sign In or Register to comment.
Help Center

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion

© Copyright 2014 - Creative Dreams | Powered by Vanilla
All times are UTC